قیمت گذاری هفتگی در رستوران ها!

به گزارش وبلاگ دبستانیها، مشتریانی که برای سفارش غذا، از منوی کاغذی در خانه یا دفتر کار خود استفاده می نمایند غافلگیر می شوند. چون قیمت ها به شکل هفتگی تغییر می نماید و آن ها به تصور قیمت های قبلی غذا سفارش می دهند، ولی موقع پرداخت هزینه به پیک رستوران، با قیمت نو روبرو می شوند که ممکن است بعضی مشتریان به اشتباه تصور نمایند این پیک موتوری رستوران یا مرکز تهیه غذا است که خودسرانه نرخ بیشتری را مطالبه می نماید. البته کسانی که به وسیله اپلیکیشن های سفارش غذا به ثبت سفارش خود می پردازند، می توانند تحولات قیمت غذا را به صورت آنلاین مشاهده نمایند و پیش از آنکه غذای مورد علاقه خود را انتخاب نمایند، از قیمت به روز آن اطلاع داشته باشند.

قیمت گذاری هفتگی در رستوران ها!

روزنامه دنیای اقتصاد در ادامه نوشت: مواد اولیه مورد استفاده رستوران داران و کترینگ ها، نوسان های متعددی را تجربه می نماید. در این میان اقلام پرمصرف تر نظیر برنج، مرغ و گوشت که سهم موثری در قیمت تمام شده هر پرس غذا دارند، در ماه گذشته بازار پرنوسانی را تجربه کردند. افزون بر آن، بعضی اقلام به صورت چندنرخی توزیع می گردد که رستوران داران را برای تهیه مواد اولیه دچار دردسر می نماید.

مهم ترین این اقلام، گوشت مرغ است که خرید آن به نرخ مصوب، نیازمند ایستادن در صف های طولانی است که طبیعتا رستوران داران چنین امکانی را ندارند. از سوی دیگر قیمت واقعی بازار حدود 70 درصد بیشتر از نرخ مصوب است که تاثیر جدی بر قیمت تمام شده برجای می گذارد.

مشابه همین شرایط را درباره غذا های نیمه آماده هم مشاهده می کنیم. به گونه ای که مدتی است کنسرو گوشت مرغ در بازار وجود ندارد و صرفا کنسرو گوشت ماهی در قفسه فروشگاه ها دیده می گردد. این در حالی است که کنسرو مرغ به علت قیمت آن که حدود نصف کنسرو ماهی بود و بعلاوه مناسب بودن آن برای استفاده به همراه نان یا برنج بدون اینکه بوی آن در محل کار بپیچد، از کنسرو های مجذوب نماینده برای بخشی از جامعه بود.

زرشک پلو؛ صدرنشین افزایش قیمت

یک پرس زرشک پلو با مرغ قیمت مصوبی ندارد و قیمت های عرف بازار در هر منطقه شهر فرق دارد. بعضی رستوران ها در مناطقی هستند که کشش چندانی برای افزایش قیمت ندارد و رستوران داران با کاهش کیفیت محصول، افزایش هزینه ها را جبران می نمایند. مثلا اگر تا پیش از این غذا را به همراه دورچین و میزان مناسبی از برنج زعفرانی و زرشک عرضه می کردند، بخشی از آن را حذف نموده یا به شدت کم نموده اند.

قیمت یک پرس زرشک پلو با مرغ به طور میانگین از 46 هزار تومان در ماه گذشته به 59 هزار تومان در هفته جاری رسید. یک رستوران دار در این خصوص گفت: ماه قبل برنج را کیلویی 37 هزار تومان می خریدیم، ولی امروز همان برنج کیلویی 44 هزار تومان شده است. برای پخت یک پرس زرشک پلو از مرغ کیلویی 29 هزار تومان استفاده می کردیم که در هفته جاری به کیلویی 40 هزار تومان رسیده است. همه این موارد باعث شده که یک پرس زرشک پلو با مرغ در یک ماه گذشته 30 درصد افزایش قیمت پیدا کند.

سیدعلی اصغر میرابراهیمی با بیان مطلب فوق در علل افزایش نرخ غذا های مورد عرضه در رستوران ها اضافه نمود: بعلاوه قیمت آب، برق، اجاره بهای رستوران، حقوق کارگر و افزایش قیمت 35 درصدی روغن به وسیله کارخانه های تولیدنماینده از جمله دلایل افزایش قیمت یک پرس غذا در رستوران های سطح شهر است.

رستوران و تفریحات طبقه مبه وسیله

گرچه رستوران ها جزو مراکز پرخطر از دید ستاد کرونا هستند و به ندرت در بعضی هفته ها اجازه می یابند که داخل فضای خود سرویس بدهند، اما این تنها مساله ای نیست که رستوران را از لیست تفریحات طبقه مبه وسیله جامعه خارج نموده است. افزایش قیمت ها در چهار سال اخیر در این بخش حدود 3 تا 5 برابر بوده است. به نام مثال یک پرس غذای خورشی که در سال 96 حدود 12 هزار تومان قیمت داشت اکنون به قیمتی حدود 40 هزار تومان رسیده است.

در همین بازه زمانی بهای خورشت فسنجان هم از 18 هزار تومان به 70 تا 150 هزار تومان بسته به نام و رسم رستوران رسیده است. بعلاوه درصورتی که قصد صرف غذای به نسبت مجللی را داشتید و انتخاب شما باقالی پلو با ماهیچه گوسفند بود، چهار سال قبل برای صرف آن باید 38 هزار تومان کنار می گذاشتید تا بتوانید آن را سفارش دهید، اما اکنون اگر چنین قصدی داشته باشید، برایتان بالای 150 هزار تومان آب خواهد خورد.

این تفاوت قیمت درباره چلوکباب سلطانی هم قابل توجه است، به عبارتی در صورتی که در بازه زمانی اشاره شده می توانستید با پرداخت 35 هزار تومان خود را میهمان یک پرس از این غذا کنید، اکنون باید برای صرف آن حدود 200 هزار تومان بپردازید، البته غذا در رستوران های صاحب نام شهر بهای بیشتری دارد.

نکته دیگر اینکه اگر شما از جمله افرادی بودید که عادت داشتید به صورت هفتگی با اعضای خانواده تان، راهی رستوران شوید، در سال 1398 با هزینه حدود 100 تا 120 هزار تومان قادر بودید در قالب خانواده چهار نفره شبی را در یک رستوران به صرف غذا بگذرانید. اما اکنون این رقم با احتساب غذا های مشابه برای هر نفر به 100 تا 120 هزارتومان رسیده است.

منبع: فرارو

به "قیمت گذاری هفتگی در رستوران ها!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "قیمت گذاری هفتگی در رستوران ها!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید