داستان پیرزنی که نماد ملی آشپزی شد

به گزارش وبلاگ دبستانیها، برنامهٔ اخیر صداهای آنگولا به معرفی ماما کوئیبا اختصاص داشت، آشپز 83 ساله آنگولایی که سه بار به عنوان شخصیت سال این کشور انتخاب شده است.

داستان پیرزنی که نماد ملی آشپزی شد

وبلاگ دبستانیها :

ماما کوئیبا مثل هر خریدار دیگری در لواندا صبح راهی بازار می گردد تا مواد اولیه لازم برای غذاهایش را بخرد، خوراک هایی با طعم جادویی که دل آنگولایی ها و گردشگران را برده و در بازار تره بار از او مانند ملکهٔ آشپزی استقبال می نمایند.

به گزارش یورو نیوز : پدرو، که در بازار فروشنده است می گوید: ماما کوئیبا، نماد و شمایل آشپزی آنگولاست، شخصیت نازنینی هم دارد. او کار بزرگی برای معرفی عطر و طعم غذاهای آنگولا نموده است. من او را خیلی دوست دارم اما مشتری سخت گیر و مشکل پسندی است.

نام اصلی او کاتارینا وری سیمو داکوستا است گاهی او را ناتالیا صدا می زنند چون در نوئل به جهان آمده و البته معروف به ماما کوئیبا است که در زبان محلی به معنای مامان زشته است.

خود او دربارهٔ ماجرای این نام گذاری می گوید: این نام را وقتی در بازار مغازه داشتم رویم گذاشتند. نزدیک 40 سالم بود، دخترهای دیگر حدود 20 سال داشتند، آنها جوان و زیبا بودند و به خودشان می رسیدند، اما من از بقیه پیرتر بودم و همواره روسری داشتم. مردم می گفتند برویم مغازه مامان زشته (ماما کوئیبا) غذا بخوریم، و اینطوری این نام روی من ماند. چاره ای هم نبود.

او دربارهٔ داستان ورودش به کار آشپزی حرفه ای می گوید: اول کار فقط نوشیدنی می فروختم، نوشابه و آبمیوه و غیره، اما چون بچه هایم کوچک بودند، اجاق و میزی دست وپا کردم و برایشان غذا درست می کردم. مردم می آمدند و می گفتند خانم ناتالیا اینجا بوی غذا می آید. می گفتم برای بچه ها و شوهرم چیزی درست می کنم که وقت برگشت از مدرسه و سر کار بخورند. می گفتند حالا یک لقمه هم به ما بده. و من هم برایشان یک ظرف غذا می کشیدم.

فروشندگان می گویند اصرار ماما کوئیبا بر رعایت تمیزی و بهداشت در کار تغذیه و خوراک روی تمام بازارها لوآندا تأثیر گذاشته است. او زن های فروشنده می گوید: اول بهداشت و بعد فروش.

وقتی ماما کوئیبا مغازه اش را در بازار بست و رستوران باز کرد، اولین مشتری های عمده اش بازیکنان تیم فوتبال اول کشور بودند.

خودش این خاطره را این گونه به یاد می آورد: روز یکشنبه ای بود که رستوران را افتتاح کردیم، سال دقیقش یادم نیست. تیم فوتبال دو آگوستو بازی را برده بود و آنها مستقیم به رستوران من آمدند. مربی و تمام بازیکنان تیم اول کشور یعنی دو آگوستو.

رستوران ماما کوئیبا از آن موقع دل و جان آنگولایی ها را تسخیر نموده است. اما غذای مخصوص او نوعی موفت است، یعنی ماهی کبابی، در کنار سیب زمینی شیرین، مانیوک و موز.

ماما کوئیبا بعلاوه یک شخصیت اجتماعی تأثیرگذار است. او مهارت های آشپزی اش را به نمایش گذاشته، کارزارهایی در دفاع از حقوق زنان برپا نموده، و گاهی در رئالیتی شو هم شرکت نموده است.

او که بسیار معروف است بارها در برنامه های تلویزیونی شرکت نموده و علاوه بر آشپزی، به دوستان و نزدیکان و نیز به عموم در خصوص پخت وپز مشاوره می دهد. اما منبع الهام او آشپزی مادرش است.

او می گوید وقتی کسی اتوماتیک به دست از او می پرسد که دستور تهیه خوراک هایش چیست جواب آماده ای ندارد و می افزاید: نمی دانم چه بگویم. من آشپزی را زندگی می کنم.

منبع: توریسم آنلاین

به "داستان پیرزنی که نماد ملی آشپزی شد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "داستان پیرزنی که نماد ملی آشپزی شد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید